Desert tavalita de post

de Lau in Prajituri, 3 Ian 2018 | 7695 vizualizari

 

reteta romaneasca
M-am inspirat de la Lucky Cake

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina
  • 180 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 35 g cacao
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 230 ml compot
  • Sosul de ciocolata
  • 30 g cacao
  • 175 ml apa
  • 150 g margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 g ciocolata de post
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalita de post:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca. 35 min, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca complet, dupa care o taiem patratele.

Sosul de ciocolata-punem ingredientele intr-o cratita mica si lasam sa fiarba, amestecand continuu pana ce se topeste margarina, la final adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Cu ajutorul unei furculite scufundam fiecare patratica in sosul de ciocolata, apoi o dam prin nuca macinata sau nuca de cocos si asezam intr-o tava.

Lasam sa se raceasca 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalita de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Hortansa